De Boxmeerse vaart 

De Boxmeerse Vaart is een eeuwenoude Heilig Bloedprocessie die ontstaan is in het jaar 1400. "Pinksteren vroeg of Pinksteren laat, veertien dagen daarna trekt de Boxmeerse Vaart", zo luidt een eeuwenoud gezegde in Boxmeer.

Vandaag de dag is de processie een prachtige traditie waar honderden kinderen en volwassenen aan meedoen en waar het hele dorp voor uitloopt.

https://www.landvancuijk.nl/agenda/Boxmeer/2024-06-02/de-boxmeerse-vaart

ZONDAG 2 JUNI 2024:

De Plechtige Hoogmis vindt om 10.30 uur in de St. Petrus Basiliek plaats, Steenstraat 41 Boxmeer

Om 12.00 uur aansluitend aan de mis wordt er gebeierd en trekt vanuit de Basiliek de Vaart. 

 

Zondag start Fietsfeest Land van Cuijk

Ons Plattelandsrondje vormt komende zondag 19 mei de start van het Fietsfeest Land van Cuijk. De organisatie van dit eerste van in totaal zes fietsweekeinden is in handen van Verrassend PlatteLand van Cuijk.
Het overkoepelende thema van het Fietsfeest is ‘kunst’. De zes routes, verspreid over het hele Land van Cuijk, gaan onder meer langs opvallende kunstobjecten, beeldentuinen, ateliers van kunstenaars en kunstmarkten.
Na Ons Plattelandsrondje van komende zondag volgen nog Beeldenstorm in Cuijk (22 en 23 juni), de kunstroute Boeren, Burgers en Bourgondiërs in Mill (6 en 7 juli), KunstZinnig in Overloon en Vierlingsbeek (20 en 21 juli), Over de Drempel in Grave (24 en 25 augustus) en De Kunst van het Geloven door Boxmeer en Sint Anthonis (31 augustus en 1 september). De routes, die ook op andere momenten kunnen worden gefietst, zijn terug te vinden op www.fietsfeestlandvancuijk.nl.

Daags na de tour 

Op maandag 22 juli 2024 vindt in Boxmeer de 48ste Daags na de tour plaats! 

Vanaf camperplaats Brakkenhof goed bereikbaar op de fiets, zo'n 5 km naar het centrum, kwartiertje fietsen. 

voor het hele programma en alle informatie: https://www.daagsnadetour.nl/

Voor de actuele agenda kijk op: https://www.landvancuijk.nl/agenda/