Uw verblijf op camperplaats Brakkenhof is perfect te combineren met geocaching.

 

Geocaching is een spel en vrije tijdsactiviteit waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie

om ergens ter wereld een zogenoemde cache te vinden.

Door geocaching kom je op plekken waar je normaal gesproken zo langs zou wandelen of fietsen.

 

De caches (schatten) zitten vaak op bijzondere plekken verstopt, denk aan bomen, paaltjes of muurtjes.

De caches zijn er in verschillende maten, van grootte van een fietsventiel , of een fotorolletje waar alleen een logboekje 

in zit. 

Petra is een fervent geocacher en vertelt je er graag meer over.  Ze heeft in de omgeving 38 caches geplaatst. Rondje Radioplassen Stevensbeek is speciaal gemaakt om onze gasten te laten kennismaken met geocachen: een trail van 13 caches welke met een member account op geocaching gelopen kan worden. Member is een basisaccount dat voor iedereen gratis beschikbaar is.  Je hoeft alleen een app te downloaden in de Playstore. 

 

**Vanaf de camping kun je starten met Rondje Raam. Dit zijn 10 mystery's waarvoor eerst gepuzzeld moet worden.  Deze zijn alleen te loggen door mensen met een premium account. 

Vlakbij vindt je ook nog caches voor member cachers. 

 

 

Meer info op: www.geocaching.com 

 

Binnen een straal van 10 km zijn er volop caches: 

Caches kunnen in de volgende soorten worden onderverdeeld:

  • Traditionele caches - De eenvoudigste soort, waarbij de eindlocatie al staat vermeld op internet. De cacher voert de coördinaten in en kan op weg gaan.
  • Multicaches - Bij deze caches zijn alleen het beginpunt en bepaalde waypoints (tussenpunten) gegeven. Zo kan er op een bepaald punt een vraag beantwoord moeten worden of moet er een volgend coördinaat gezocht en/of berekend worden.
  • Mystery cache - Bij deze caches is niet de locatie van de cache aangegeven, maar enkel een (fictief) punt in de buurt. Door vooraf een puzzel of opdracht op te lossen kan de echte locatie gevonden worden.
  • Adventure Lab Cache: Dit is de nieuwere versies van Virtuele caches (zie kopje "Virtuele Cache" hierboven), welke gebruik maken van een eigen app. Elke labcache kan 5 tot 10 waypoints bevatten, die allemaal als individuele cache worden gerekend, en gelogd kunnen worden door op locatie een vraag correct te beantwoorden

 

Nieuwsgierig geworden? 

Maak een gratis  account aan om het uit te proberen. Met een betaald account kun je alle caches vinden, overal ter wereld.